MVO

Planet Group hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij zien duurzaamheid vooral terugkomen in onze energiebesparing, de producten die wij leveren, milieubelasting bij productie en verpakking, en transport. Hieronder volgen de door ons getroffen maatregelen.

Energiebesparing

Op meerdere manier besparen wij dagelijks energie. Zo is onze bezorgauto voorzien van het Eco-Label II. Daarnaast hebben wij uitsluitend LED-lampen in de winkel, magazijn en de kantoren. Ook zijn in het magazijn alle lampen voorzien van een bewegingsdetector. Als er geen beweging is dan schakelt de lamp naar een lichtopbrengst van 10%. Ten slotte komt ongeveer 80% van onze medewerkers dagelijks op de fiets naar het werk.

Papier en verpakkingsmateriaal

Om het gebruik van papier en verpakkingsmaterialen te reduceren, hebben wij de volgende maatregelen getroffen. Ten eerste factureren wij sinds 2011 voor 99% digitaal. Ten tweede wordt intern alle communicatie zoveel mogelijk per email verstuurd. Ook wordt ons karton milieubewust vervaardigd (verpakkingsconvenant 3). Ten slotte zullen wij bij de uitlevering zoveel mogelijk gebruik maken van de beschikbare verpakkingsmaterialen zodat wij karton recyclen.

Afvalverwerking en recycling

Planet Group scheidt al het karton en plastic van elkaar. Daarnaast worden kartonnen dozen zoveel mogelijk hergebruikt voor verzending naar klanten en leveranciers. Al onze oude toners, inktcassettes, pc’s en elektrische apparatuur worden altijd naar het Milieuplein gebracht (Gemeente Leiden). Ten slotte bieden wij ‘sample kleding’ of onverkoopbare kleding altijd aan bij maatschappelijke projecten.

Controle op productieketen

Van al onze toeleveranciers eisen wij dat zij zich houden aan de internationale, Europese en Nederlandse milieuwetgeving. Daarnaast eisen wij dat zij produceren volgens de richtlijnen van Reach, Öko-Tex en dat zij aangesloten zijn bij De Fair Wear Foundation.

Textielrecycling

Voor de recycling van textiel werken wij samen met Frankenhuis B.V.: een internationaal opererende onderneming op het gebied van textielrecycling. Deze partner is modern uitgerust met als hoofdactiviteit het vervezelen van kleding (pre en post consumer) en industriële reststromen.

Hergebruik van grondstoffen

Bij de vernietiging van textiel gaan hoogwaardige grondstoffen meestal verloren. Frankenhuis B.V. voorziet in een duurzaam alternatief. Het bedrijf staat niet alleen garant voor vertrouwelijke vernietiging, maar zorgt ook voor hergebruik van de grondstoffen.