Werkschoenen

Planet Group is een echte werkschoenen specialist. Sinds 2001 adviseren wij klanten om het juiste paar werkschoenen te kiezen. Er zijn grofweg 5 verschillende soorten. Zo zijn er lage/ hoge modellen, werklaarzen, instappers en werkklompen. Het is zeer belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsnormering waaraan een werkschoen moet voldoen. Hierdoor kan de drager zijn of haar werkzaamheden veilig uitvoeren. Door deze veiligheidsnormering worden werkschoenen ook wel veiligheidsschoenen genoemd.

Werkschoenen bestellen bij Planet Group

  • Eenvoudig online bestellen op onze webshop Workplanet.
  • Passen in onze winkel in Leiderdorp.
  • Passen in onze winkel in Alphen aan den Rijn.
  • Wij zijn een echte specialist.
  • Compleet aanbod.
  • Voor bedrijven en particulieren.
  • Zakelijke klanten kunnen op rekening kopen.
  • Bedrukken of borduren mogelijk.

Contact

Wilt u de werkschoenen eerst even passen?

Natuurlijk! Door te passen kunt u zelf ervaren of het model comfortabel zit en welke maat bij u past. Kom eens langs in onze winkel in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. In onze winkel hebben wij een uitgebreid assortiment. En onze medewerkers staan klaar om u een – geheel gratis – advies te geven. Ervaar de hoge kwaliteit van verschillende merken.

Werkschoenen
Diadora, werkschoenen Alphen

Meer informatie over werkschoenen

Hoge en lage werkschoenen

Het grootste deel van onze klanten kiest voor een hoog of een laag model werkschoen. Een hoog model geeft de hele voet (enkel en achillespees) extra bescherming. Deze bescherming is aan te raden als de drager werkzaam is in de branches Bouw, Industrie, Magazijn, Agrarisch en Horeca. Een hoge werkschoen biedt wel iets minder bewegingsruimte dan een laag model.

Wil jij liever iets meer bewegingsruimte? Kies dan voor een lage werkschoen. Lage werkschoenen worden vaak gebruikt voor werkzaamheden waarbij je geregeld moet bukken, hurken en knielen. Bijvoorbeeld stratenmakers, hoveniers, schilders, timmermannen.

Instappers en werkklompen

Instappers zijn erg geschikt voor beroepen waarbij je vaak in en uit de werkschoenen moet stappen. Dit is een bekend probleem voor vrachtwagenchauffeurs. Deze doelgroep wil vaak tijdens het werk even snel de werkschoenen aan en weer uit trekken. Instappers zijn ook handig voor mensen die in een fabriekshal werken.

Naast de instappers zijn er ook nog werkklompen. Werkklompen worden met name in de zorgsector gedragen. Dit type werkschoen heeft uitstekende hygiënische eigenschappen en biedt een goed loopcomfort. Werkklompen worden ook gedragen door bestuurders van een trekker of door een hijskraanmachinist. Deze klompen staan bekend als ’tuinklompen’ en wijken af van de zorgklompen.

Werkschoenen Alphen

Welke veiligheidsnormen voor werkschoenen zijn er?

Basisnormen EN ISO 20344 en EN ISO 20345

De basisnormering EN ISO 20344 is een algemene norm. Deze norm bepaalt of werkschoenen voldoen aan algemene testmethodes. Een voorbeeld is het kwaliteit van het leer dat in de schoenen wordt gebruikt. Daarnaast bepaalt de EN ISO 20345 norm of werkschoenen voldoen aan verschillende specifieke veiligheidsnormen. Deze normen zijn verdeeld in verschillende eisen die allemaal een aparte S-codering hebben. Deze S-codering staat voor ‘safety’. Lees alles over het onderwerp veiligheidsnormeringen op onze webshop Workplanet.

Hoe berekent u zelf de juiste schoenmaat?

Zet de hak van uw voet tegen de muur. Meet vervolgens de afstand van de muur tot aan de grote teen. Als de maat van de twee voeten verschilt, ga dan uit van de grootste maat. Met behulp van een maattabel (per merk verschillend) berekent u vervolgens welke maat bij u past. Deze maattabel kunt u vinden op een productpagina op onze webshop Workplanet. Komt u er niet uit? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bekende werkschoenen merken

Meindl

Werkschoenen van Meindl hebben een zeer hoge kwaliteit. Twee bekende modellen zijn de Bergschuhe en de Airstream. De leren Bergschuhe is S3 beveiligd, heeft een stalen neus en rubberen neuskap. Het is mogelijk om de Bergschuh met GORE-TEX voering te bestellen. Hierdoor kan de schoen goed ademen en is het model tegelijkertijd 100% waterdicht. Een ander bekend model, de Meindl Airstream, is S2 beveiligd. Daarnaast heeft de Airstream een stalen neus en zaagbeveiliging. Dit model heeft standaard een GORE-TEX voering.

Elten

Elten is een merk met een zeer groot assortiment. Hierdoor heeft het merk voor elke klantwens een passende schoen. Deze modellen zijn zeer betrouwbaar en worden al meer dan 100 jaar geproduceerd. Tegenwoordig is Elten 1 van de grootste aanbieders van veiligheidsschoenen in Europa.

Lowa

Lowa veiligheidsschoenen staan bekend om een hoge kwaliteit, comfort en functionaliteit. Deze deels leren veiligheidsschoenen worden sinds 1923 geproduceerd. Een populair model is de Lowa Renegade met een GORE-TEX voering, stalen tussenzool en een stalen neus.

Diadora

Veiligheidsschoenen van Diadora zijn waterafstotend en kunnen goed ademen. Dit komt dankzij de GEOX-zool. Daarom staan deze schoenen ook wel bekend als ‘de schoenen die ademen’.

FTG

Al meer dan 50 jaar worden FTG werkschoenen geproduceerd in Italië. Samen met de Reebok werkschoenen behoren deze modellen tot de lichtste schoenen ter wereld. Een sterk punt van FTG is het gebruik van duurzame en moderne materialen. Het merk onderzoekt constant nieuwe innovatieve mogelijkheden.

Zijn er werkschoenen met extra slipweerstand?

Veiligheidsschoenen met extra slipweerstand bieden een uitkomst voor veel beroepen. Er zijn drie verschillende klassen: ​SRA​, ​SRB​ en ​SRC​. SRA betekent dat een werkschoen extra slipweerstand heeft op een keramische tegel met een laag schoonmaakmiddel. De tweede klasse SRB houdt in dat de werkschoen extra slipweerstand heeft op een stalen plaat met glycerine. Glycerine is een olie substantie. De derde en laatste klasse SRC houdt in dat de werkschoen zowel de SRA als de SRB eigenschappen heeft. SRC wordt dus toegekend aan veiligheidsschoenen die zowel de testen voor SRA + SRB doorstaan.

Wij leveren werkschoenen o.a. in:

Zuid-Holland