Veiligheidsschoenen

Planet Group is een echte veiligheidsschoenen specialist. Sinds 2001 adviseren wij klanten om het juiste paar schoenen te kiezen. Er zijn grofweg 5 verschillende soorten. Zo zijn er lage/ hoge modellen, werklaarzen, instappers en werkklompen. Het is zeer belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsnormering. Want zo kunt uzelf of uw personeel veilig aan de slag.

Bestellen bij Planet Group

  • Eenvoudig online bestellen op onze webshop Workplanet.
  • Passen in onze winkel in Leiderdorp.
  • Passen in onze winkel in Alphen aan den Rijn.
  • Specialist.
  • Compleet aanbod.
  • Voor bedrijven en particulieren.
  • Zakelijke klanten kunnen op rekening kopen.

Contact

Wilt u de veiligheidsschoenen eerst even passen?

Natuurlijk! Door te passen kunt u zelf ervaren of het model comfortabel zit en welke maat bij u past. Kom eens langs in onze winkel in Leiderdorp of in onze nieuwe winkel in Alphen aan den Rijn. In onze winkels hebben wij een uitgebreid assortiment op voorraad. En onze medewerkers staan klaar om u een – geheel gratis en vrijblijvend – advies te geven. Ervaar de hoge kwaliteit van verschillende merken.

Veiligheidsschoenen

Meer informatie

Hoge en lage werkschoenen

Het grootste deel van onze klanten kiest voor een hoog of een laag model. Een hoog model geeft de hele voet (enkel en achillespees) extra bescherming. Deze bescherming is aan te raden als de drager werkzaam is in de branches Bouw, Industrie, Magazijn, Agrarisch en Horeca. Een hoge veiligheidsschoen biedt wel iets minder bewegingsruimte dan een laag model.

Wil jij liever iets meer bewegingsruimte? Kies dan voor een lage veiligheidsschoen. Lage veiligheidsschoenen worden vaak gebruikt voor werkzaamheden waarbij je geregeld moet bukken, hurken en knielen. Bijvoorbeeld stratenmakers, hoveniers, schilders, timmermannen.

Instappers en werkklompen

Instappers zijn erg geschikt voor beroepen waarbij je vaak in en uit de schoenen moet stappen. Dit is bijvoorbeeld een bekend probleem voor vrachtwagenchauffeurs. Instappers zijn ook handig voor mensen die in een fabriekshal werken.

Naast de instappers zijn er ook nog werkklompen. Deze veiligheidsschoenen worden met name in de zorgsector gedragen. Zorgklompen hebben zeer goede hygiënische eigenschappen en bieden een uitstekend loopcomfort. Werkklompen worden ook gedragen door beroepen in de agrarische sector. Twee voorbeelden zijn een bestuurder van een trekker en een hijskraanmachinist. Deze klompen staan bekend als ‘tuinklompen’ en wijken iets af van de zorgklompen.

Welke veiligheidsnormen voor veiligheidsschoenen zijn er?

Basisnormen EN ISO 20344 en EN ISO 20345

De basisnormering EN ISO 20344 is een algemene norm. Deze norm bepaalt of veiligheidsschoenen voldoen aan algemene testmethodes. Een voorbeeld is het kwaliteit van het leer dat in de schoenen wordt gebruikt. Daarnaast bepaalt de EN ISO 20345 norm of veiligheidsschoenen voldoen aan verschillende specifieke veiligheidsnormen. Deze normen zijn verdeeld in verschillende eisen die allemaal een aparte S-codering hebben. Deze S-codering staat voor ‘safety’. Lees alles over het onderwerp veiligheidsnormeringen op onze webshop Workplanet.

Hoe berekent u zelf de juiste schoenmaat?

Zet de hak van uw voet tegen de muur. Meet vervolgens de afstand van de muur tot aan de grote teen. Als de maat van de twee voeten verschilt, ga dan uit van de grootste maat. Met behulp van een maattabel (per merk verschillend) berekent u vervolgens welke maat bij u past. Deze maattabel kunt u vinden op onze pagina over maattabellen. Ook zijn de maattabellen op onze webshop Workplanet zichtbaar. Want nadat u een schoen heeft geselecteerd, staat de maattabel op de productpagina. Komt u er niet uit? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bekende veiligheidsschoenen merken

Meindl

Meindl staat bekend om de zeer hoge kwaliteit. Misschien wel de beste kwaliteit van alle veiligheidsschoenen. Twee bekende modellen zijn de Bergschuhe en de Airstream. De leren Bergschuhe is S3 beveiligd, heeft een stalen neus en rubberen neuskap. De Meindl Airstream is S2 beveiligd, heeft een stalen neus en zaagbeveiliging.

Elten

Elten is een merk met een zeer groot assortiment. Hierdoor heeft het merk voor elke klantwens een passende schoen. Deze modellen zijn zeer betrouwbaar en worden al meer dan 100 jaar geproduceerd. Tegenwoordig is Elten 1 van de grootste aanbieders van veiligheidsschoenen in Europa.

Lowa

Lowa staat bekend om een hoge kwaliteit, comfort en functionaliteit. Deze deels leren veiligheidsschoenen worden sinds 1923 geproduceerd. Een populair model is de Lowa Renegade met een GORE-TEX voering, stalen tussenzool en een stalen neus.

Diadora

Diadora wordt door veel dragers beschouwd als de ‘veiligheidsschoenen die ademen’ dankzij het GEOX-systeem in de zool. Want lucht kan wel naar buiten maar er kan niks naar binnen. Diadora veiligheidsschoenen zijn waterafstotend.

FTG

FTG wordt al meer dan 50 jaar geproduceerd in Italië. Samen met de Reebok werkschoenen behoren deze modellen tot de lichtste schoenen ter wereld. Een sterk punt van FTG is het gebruik van duurzame en moderne materialen. Het merk onderzoekt constant nieuwe innovatieve mogelijkheden.

Veiligheidsschoenen met extra slipweerstand

Veiligheidsschoenen met extra slipweerstand bieden een uitkomst voor veel beroepen. Er zijn drie verschillende klassen: ​SRA​, ​SRB​ en ​SRC​. SRA betekent dat een veiligheidsschoen extra slipweerstand heeft op een keramische tegel met een laag schoonmaakmiddel. De tweede klasse SRB houdt in dat de schoen extra slipweerstand heeft op een stalen plaat met glycerine. Glycerine is een olie substantie. De derde en laatste klasse SRC houdt in dat de werkschoen zowel de SRA als de SRB eigenschappen heeft. SRC wordt dus toegekend aan veiligheidsschoenen die zowel de testen voor SRA + SRB doorstaan.

Wij leveren veiligheidsschoenen o.a. in:

Zuid-Holland